Prawdziwie włoska restauracja – typowe menu
Restauracje włoskie to w kraju najczęsciej spotykany typ restauracji. Lubimy jedzenie włoskie bo jest pyszne, treściwe i ceszy oko. Oczywiście najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pasty. Bardziej wrażliwi goście smakują rzadsze dania – risotto, polentę czy desery włoskie.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji warto przyjrzeć się kilku istotnym elementom: jak wiele półproduktów rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu można znaleźć też mniej znane włoskie dania, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to bogata wielość smaków i jedzenie z różnych miejsc Włoch. W dobrej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, ale to nie znaczy, że jest mniej smaczna Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Dobre wino włoskie
Żadna knajpka włoska, która pretenduje do bycia eleganckim miejscem na gastronomicznej mapie miasta, nie może ignorować trunków. Posiłek na włoską modę z całą pewnością musi zawierać również trunek. Lampka białego wina to przy włoskim posiłku typowa praktyka. włoskie przepisy Najbardziej znane wina włoskie to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie ciro a także marsala z Sycylii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę ma być rozpoznawana jako klasycznie włoska, musi mieć różnorodny zestaw win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać wyjątkowość kuchni włoskiej bez wahania warto wybrać się do restauracji, która potrafi przygotować nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film